zondag 27 november 2011

Cacao: het geheim achter gezonde chocola

Negen van de tien mensen houden van chocola. Van de smaak, de geur en de structuur. Wist je dat iedere dag 1 miljard mensen chocola eten?

Chocolade is gemaakt van cacaobonen, de vruchten van de cacaoboom, die duizenden jaren geleden al in Midden-Amerika groeide

Het gezondste voedsel op aarde
De Azteken gebruikten de cacaobonen om een bitter, gezondhedsdrankje te maken: xocoatl (spreek uit: sjoko-attul). Deze drank stond bekend om zijn voedingskracht en omdat de mensen die het dronken meer energie en weerstand hadden. De drank was niet alleen een belangrijk voedingsmiddel, de Azteken gebruikten de drank ook voor religieuze, sociale en economische doeleinden.
Wat is er nu zo bijzonder aan cacao? De kleine cacaobonen bevatten indrukwekkende eigenschappen die de gezondheid bevorderen. Meer dan 1250 wetenschappelijk onderzoeken bevestigen dit. De belangwekkendste ingrediënten zijn de antioxidanten, die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken. Cacao bevat verder vele vitaminen, mineralen (onder andere koper, magnesium en zink), flavonoiden en polyphenolen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat cacao en donkere, gezonde chocolade de gezondheid van ons lichaam op veel manieren ondersteunt. Een aantal van de gezondheidsvoordelen van cacao en gezonde chocolade zijn:

1.      bescherming door antioxidanten
2.      goed voor hart en bloedvaten
3.      ondersteuning van hersenfuncties
4.      onderdrukt ontsteking
5.      meer energie
6.      betere weerstand
7.      verbeterde bloedsuikerspiegel
8.      stimuleert vetverbranding
9.      meer vitaliteit

Meer informatie op http://www.chocofans.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten